17-годишната Ивана е пети ден в неизвестност Полицаи и доброволци

...
 17-годишната Ивана е пети ден в неизвестност Полицаи и доброволци
Коментари Харесай

Дронове, термокамери и кучета търсят изчезналата Ивана от Дупница

 17-годишната Ивана е пети ден в неопределеност
Полицаи и доброволци не престават търсенето на изчезналото 17-годишно момиче от Дупница. Сборният пункт, откъдето те могат да получат инструктаж накъде да се насочат да търсят, е Районното ръководство на полицията в града. Разширява се периметърът на търсене. 

Забележка в учебно заведение и тормоз от съучениците ѝ може да са станали причина за изгубването на Ивана.

Момичето е в неопределеност от четвъртък, когато е оставило телефона си при класната и е напуснало гимназията по хранително-вкусови и химични технологии преди да завърши последния образователен час. В 12 часа класната се обадила на майката на Ивана, с цел да заяви, че момичето си е тръгнало от учебно заведение.  Родителите ѝ са подали сигнал за изгубването й в полицията едвам вечерта в 22:00 часа.

Кметът на Дупница Първан Дангов съобщи, че ще изиска писмени пояснения от директорката, психолога и класния началник на учебното заведение, в което учи момичето. Според думите му се е стигнало до изгубването на детето, тъй като " някой не си е приключил работата ".

" Ивана има психически проблем, настрана съученици са й се подигравали. Може би това е в основата на бягството. Те са казвали на момичето, че е прокажена, тъй като е имала херпес на лицето ", разяснява Първан Дангов.

Дангов сподели, че Ивана е със заболяване на душeвността, което е разпознато от доктор. Била е съветвана от психолог и психиатър.

" Учениците са показали експанзия по отношение на нея, узнавайки за това държание. Знаете ли, какъв брой жестоки могат да бъдат децата, изключително в тази възраст? Ивана е била дете със заболяване ", сподели още Дангов.

Според него класният началник, фамилията и липса на психолог също са спомогнали детето да изчезне.

" Тя е била изолирана от всички. На никого не му е пукало ", добави още кметът.  Той бе безапелационен, че в случай че има нарушавания и те са довели, умишлено или неумишлено, до протичащото се, то би трябвало да има санкции.

Кметът на града изясни, че знае и за различен сходен случай, обвързван със същото момиче.

Майката на Ивана описа, че Ивана може да е била смутена, тъй като си е купила лекарство, защото била настинала, а в учебно заведение са й създали забележка.

За финален път камера на магазин е запечатала момичето. Тя е без връхни облекла. Единствената диря от тийнейджърката е откритото розово крепко, с което е била облечена. Дрехата беше открита преди тунела на основния път Е-79. Освен с розово яке, Ивана е носила дънки и бели маратонки в деня на изгубването. Тя е слаба, с късо подстригана коса. 

Стотици служители на реда, жандармеристи, доброволци и горски чиновници търсят момичето. В търсенето се употребяват дронове, термокамери и кучета.

Вчера беше уголемен периметърът на зоната, която се претърсва. Някои места са обходени наново, споделиха от Областната дирекция на полицията. На терен са били над 150 чиновници на Министерство на вътрешните работи от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци. В Районно ръководство - Дупница работи и действен щаб, който координира дейностите на екипите на място. В обществените мрежи беше основана и специфична група " Да намерим Ивана ", където доброволци споделят кои места към този момент са тествани и обходени.

" Ивана е извънредно стеснителна, срамежлива и не доста разговорлива ", споделя в групата съученичка на момичето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР